Ukrayna Öğrenci Vizesi

Acil Vize » Diğer Avrupa Ülkeleri Vizeleri » Ukrayna Vizesi » Ukrayna Öğrenci Vizesi ::

Ukrayna Vizesi

Ukrayna VizesiUkrayna'ya seyahat edenlerin, seyahat amacına uygun bir tip vize almaları gerekir.

Ukrayna Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler

Ukrayna Öğrenci Vizesi alabilmek için gerekli belgeler:

  • İlgili Ukrayna Üniversitesi’nden davet mektubunun aslı nüshası.
  • Vize formu, 1 fotoğraf, pasaport.

Eğitim amaçla Ukrayna’ya gidenler, yanında aşağıdaki belgeleri bulundurmalıdırlar:

  • İlgili Ukrayna Üniversitesi’nden davet mektubunun aslı nüshası.
  • Diplomasının ve ilgili transkriptin onaylı fotokopisi.
  • AİDS olmadığına dair rapor.
  • Devlet sağlık kurumundan Ukrayna’ya girişinden en çok iki ay önce alınmış Sağlık Raporu.
  • Acil durumlarda tıbbi yardım edebileceğine dair sigorta poliçesi.
  • Doğum Belgesinin onaylı fotokopisi.
  • 60x40 mm boyutundaki 6 vesikalık fotograf.
  • Ülkesine dönebilmesi için 1 senelik açık dönüş tarihli uçak bileti.

Uyarı: Ukrayna Konsolosluklarından Eğitim vizesini almalarına rağmen söz konusu belgeleri yanlarında bulundurmayan kişiler ülkeye giriş esnasında Ukrayna Sınır Kontrol Kuvvetlerince geri çevirilebilir.

Öğrenci vizesinin süresi: Üniversitesi’nden gelen davet mektubunda belirtilen süreyle sınırlıdır. Öğrenci vizesi tek girişlidir. Eğitim amaçla Ukrayna'ya gidenler 3 gün içinde Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın yerli şubelerine (VGİRFO'ya) müracaat ederek kayıt yaptırmalıdırlar. Söz konusu makamlar, öğrenci vizesine istinaden Ukrayna’da oturma iznini (İkamet tezkeresini) düzenlemektedirler.

Ukrayna Kültürel ve Sportif Faaliyetler veya Bilimsel Araştırmalar gerçekleştirmek amacıyla alınacak vizeler için:

  • Müracaat edenin Türkiye'de çalıştığı kurumun dilekçesi.
  • Vize formu, 1 fotoğraf, pasaport.

Taleb edilen vizenin geçerlilik süresi 3 aydan daha uzun olduğu halde, herhangi bir sağlık kurumundan alınmış AIDS Testi istenilmektedir.

| Vize Acil © 2007-15
Ukrayna Öğrenci Vizesi